Header Gebied District U

De leukste tips voor dierbaar tuig

8x kidsproof Vlaardingen

Tips

Zeeverkenners De Geuzen

Knopen leggen, vuurtjes stoken, vlotten bouwen, boten besturen en op kamp. Rond Vlaardingen is een heleboel water waar van alles te beleven is. Bij Waterscouting De Geuzen gaan jongens en meisjes op avontuur in en rond het water. Afhankelijk van je leeftijd zit je bij de Dolfijnen, Verkenners of op de Wilde Vaart. Natuurlijk is er een groot arsenaal aan groot en klein vaartuig. Kano’s, vletten, een sleper en wachtschip (moederschip) M.S. Cornelia. Van eind april tot november zijn de zeeverkenners aan het zeilen, roeien en wrikken op de Vaart, de Vlieten, het Bommeer en de Foppenpas. In het winterseizoen zijn er leuke activiteiten en leren kinderen alles over onderhoud van de vletten. Overall aan en schuren en schilderen maar!

Degeuzen.nl

Het Uitvinderslab

Het Uitvinderslab wil de verbeeldingskracht en het creatieve denken van kinderen (vanaf 7 jaar) en tieners (t/m 16 jaar) stimuleren. Spelenderwijs zelf leren en ontdekken in plaats van een vooropgezet stappenplan met gegarandeerde uitkomst. In hun eigen woorden: hier kunnen kinderen lekker klooien met zooi. Ze kunnen een eigen product bedenken en maken. Ervaren wat het is om een echte ontwerper te zijn. Of gewoon lekker aanrommelen. De ruimte staat bomvol gereedschap, computers, technische zooi en allerlei interessante materialen om slim en creatief uit je dak te gaan. Of lekker te falen – want dat mag ook.

Uitvinderslab.nl

Het Klauterwoud

Buitenspelen is gezond voor kinderen: ze krijgen frisse lucht en zonvitaminen, doen sociale vaardigheden op. En als het een beetje ruig en avontuurlijk is, zoals in het Klauterwoud in Broekpolder, dan worden ze ook uitgedaagd hun fysieke grenzen te verkennen – goed voor hun zelfvertrouwen. Klimmen in bomen, kruipen door greppels, dammen bouwen, eindeloos dwalen en ook: verdwalen in het groene labyrint van grasdijkjes. Als je kids zijn uitgeraasd, kun je lekker picknicken aan een van de tafels naast het labyrint. Het Klauterwoud ligt in de Broekpolder tussen de Polderpoort en het Educatief Archeologisch Erf. Leuk, leerzaam en gratis.

Broekpolder-vlaardingen.nl

Musicalster bij KADE40

Van zingen en muziek wordt iedereen blij. Al helemaal als je zelf aan de slag mag. Bij Cultuurhuis KADE40 hebben ze onnoemlijk veel leuke, muzikale cursussen en workshops bedacht. Zingen in een kinderkoor? Heel goed piano of gitaar leren spelen? Erachter komen of je een musicalster in je schuilt? De musicalcursus combineert zingen, dansen en acteren. Met gedreven coaches werken kinderen een paar maanden lang aan een showcase om die vervolgens in het echie voor publiek op te voeren. Ook de kinderkunstroute en het jaarlijkse kinderboekenfestijn van KADE40 zijn leuk en leerzaam.

Kade40.nl

Stadsboerderij Holywood

Op Stadsboerderij Holywood ben je even in boeren sferen. Er zijn konijnen, geiten, varkens, katten, kippen en pauwen. Je kunt er lekker met beesten knuffelen, mag geitjes borstelen en de oppassers helpen met het voeren van de dieren. In de boerderijwinkel kun je eten en drinken komen voor daar, maar ook lekkere lokale spullen kopen voor thuis. Honing, thee, kaas, worst en natuurlijk ook kakelverse eieren. Holywood is een leuke plek voor een verjaardagsfeestje met spannende speurtocht over de boerderij. Wil je Holywood ondersteunen, adopteer dan een dier. Bijvoorbeeld geit Bella, pony Buddy of poes Pippa.

Stadsboerderijholywood.nl

Zeilles op het Bommeer

Van oudsher is Vlaardingen een echte waterstad. Wat is er dan leuker dan leren zeilen in je eigen buurt? Bij WVS De Bommeer leren kinderen op een leuke manier goed en veilig zeilen. Optimistjes en Valken. Veel van de instructeurs hebben hier zelf ooit zeilles gehad. Kinderen raken bekend met alle onderdelen van de Optimist of Valk waarin ze varen en leren hoe ze hem zelf kunnen op- en aftuigen. Ook krijgen ze les over de voorrangsregels op het water. De watersportvereniging zit in de jachthaven van Vlaardigen en heeft ook een gezellig clubhuis.

Bommeer.nl/jeugdzeilen

De Vreemde Vogel

In een vliegtuig, vogelhuis of pipowagen overnachten? In Buitenhotel De Vreemde Vogel kan het! Of boek de raket, die Spacemees heet, en ruimte biedt aan vijf astronauten. Op het veld is een grote gemeenschappelijke Vuurplaats en de Kombuizerd is er voor kleine gezelschappen. Maar ook als je gewoon lekker thuis slaapt, is deze groene buitenlocatie met speeltuin en kabelbaan een supertoffe plek. Loungen aan het water, lunchen in het Tuincafé of in de escaperoom de DiDaDoDo van Prof. Dr. Fügel redden. In de zomer draai je heerlijk rondjes in de zweefmolen; in de winter ben je lekker bezig met Knutseltante.

Devreemdevogel.nl

Het Stadsstrand

In de zomermaanden vermaakt iedereen zich op het pop-up Stadsstrand in de KW-Haven. Zon, water, kunst, cultuur en muziek. Gezellig met borrelbrood of goeie loaded fries uit de Haute Friture bij het kampvuur zitten. Als iconisch middelpunt is er een bijzondere bar in een oude vuurtorenkap. De top van een historische vuurtoren is door het genootschap van Vlaardingse Vuurtorenwachters aangekocht en opgeknapt. Als er genoeg geld is verzameld, komt er bovenin een hotelkamer. Het Stadsstrand is bedacht door de stichting KWartiermakers Vlaardingen. Een groep enthousiaste Vlaardingers die graag het voortouw neemt in de herontwikkeling van dit oud-industriële gebied. Het Stadsstrand (pin-only) is gratis, behalve als er een evenement of een optreden is. Maar ook dat is natuurlijk superleuk.

Hetstadsstrand.nl