Gebied

Een stoer stuk Vlaardingen

Header Gebied District U

Een wijk die haar markante karakter behoudt. Bijzonder door de Nieuwe Maas en de horizon. Uniek door de historie van visserij, scheepvaart en industrie. De rauwheid krijgt zachtheid met fijne woningen, straten als tuinen, en een park voor sport en spel. Daar wil je wonen!

Here U are!

  • Met de watertaxi meer je in 15 min. aan bij de Erasmusbrug.
  • In 20 min. met de metro op het strand van Hoek van Holland.
  • Stap in de en sta in 30 min. in het centrum van Den Haag.
  • En in 2 min. sta je aan de Nieuwe Maas.
Delokgroepvanpionieren

De lokroep van pionieren

Wat op deze plek – nu al! - gebeurt, is aanstekelijk. De eerste nieuwe bewoners streken neer in het tijdelijke project Fairland Studios. Ontmoetingscafé District NU opende zijn deuren in de voormalige brandweerkazerne. Er wonen Oekraïense vluchtelingen, er worden kunstwerken gerealiseerd en er zijn volop plannen voor toffe evenementen op de tennisbanen. Daar wil je deel van uitmaken.

Zowoonje

En zo woon je!

Stel straks zelf je appartement samen of bouw je je eigen loft. Of koop je liever een stadswoning met tuin of penthouse met dakterras? Een studio huren met balkon of collectieve daktuin – behoort ook tot de opties. Bijzonder aan District U is dat je het niet alleen binnenshuis zelf bepaalt. Denk samen met ons en je nieuwe buren mee over de inrichting en het gebruik van groen en pleinen. Room to move!

Rivierzone

De Rivierzone

Gemeente Vlaardingen werkt samen met ontwikkelaars en andere initiatiefnemers aan de Rivierzone. District U maakt deel uit van die ontwikkeling. Crux van het plan is stad en rivier weer te verbinden. De industrie in dit deel van Vlaardingen wordt in de komende 10 jaar afgebouwd en de focus komt te liggen op wonen en werken. Het gebied omvat de Koningin Wilhelmina Haven, de zuidelijke binnenstad en Maaswijk. District U behoort tot het laatstgenoemde gebied.

Fijne feiten

Cijfers zijn niet zo sexy, maar hier een aantal feiten die je wel wilt weten. We zoomen op een paar punten in, maar weet dat Vlaardingen - met 75.000 inwoners - een compleet aanbod van alle denkbare voorzieningen binnen de stadgrenzen heeft.

Iconen website 04

Sport

In Vlaardingen kun je 17 soorten sport beoefenen. Er zijn 8 voetbalclubs en 3 tennisverenigingen. Pollux is de grote hockeyclub. Je kunt golfen, honkbal en rugby spelen en martial arts beoefenen. De Kulk is een recreatie-bad met drie bassins, waaronder een 25-meter-bad voor wedstrijden.

Iconen website

Groen

Vlaardingen telt een dozijn parken, waarvan het Oranjepark in het centrum het grootste is. De stad is omringd met natuur. Zo zijn er de Broekpolder (met het uitdagende Klauterwoud), het Volksbos en de Vlietlanden die je ook per fluitsterboot kunt bezoeken. Ook aan de Krabbeplas is het fijn recreëren.

Iconen website 08

Horeca

Bijna 140 restaurants en café’s zijn er in Vlaardingen. Bij Distilleerderij Van Toor speel je jeu de boules met een glaasje Schelvispekel en huisgemaakte gin-tonic. Bij de Vlaardingse Bierbrouwerij Vulcaan Bier kun je elke eerste zaterdag speciaalbiertjes shoppen. In een straal van 10 km zijn er 4 Michelinrestaurants.

Iconen website 07

Voorzieningen

Vlaardingen heeft drie treinstations: Centrum, Oost en West. Station Centrum ligt op korte loopafstand van District U. De lijnen A en B van RET stoppen in Vlaardingen West. De Hoekse Lijn is onderdeel van lijn B. De laatste halte van deze lijn in westelijke richting brengt je rechtstreeks naar het strand.

Iconen website 03

Cultureel hart

De Stadsgehoorzaal heeft een uitgebreid programma van toneel, dans, cabaret en dans. Ook zijn er leuke kindervoorstellingen. De stad heeft diverse festivals zoals het Vlaardings Filmfestival en Jazz in Town. Cultuurhuis KADE 40 biedt een groot scala aan creatieve cursussen en muziekles voor alle leeftijdscategorieën.

Iconen website 05

Onderwijs

Kindcentrum Het Visnet ligt op loopafstand van District U. Naast het reguliere onderwijs is er een gratis naschools aanbod met onder meer judo, huiswerkbegeleiding en mindfullness. Vlaardingen heeft 25 lagere scholen en 7 middelbare scholen. In District U komen vestigingen van Lentiz en het Albeda College.

4 Slide 1400x800
Slide 1400x800 Joren
1 Wonen Slide 1400x800
Wonen Slide Twist Brug 1400x800
Slide brandweer

Planning

oktober 2022

Bestemmingsplan vastgesteld

Gemeente Vlaardingen legt het Bestemmingsplan Maaswijk-West vast.

februari 2023

Welkom!

De eerste (tijdelijke) bewoners betrekken Fairland Studios.

maart 2023

Let’s make this place!

District NU opent zijn deuren.

maart 2024

Bestemmingsplan akkoord

De Raad van State heeft besloten dat de plannen voor District U akkoord zijn!

oktober 2024

In verkoop

De eerste woningen gaan in de verkoop (meer info volgt snel)

mei 2025

Eerste paal

De eerste paal wordt geslagen.

november 2026

Housewarming!

Bewoners betrekken hun nieuwe stek.