District U
District U 54 s RGB web

Wat je beweegt brengt je vooruit

De ontwikkeling

Welkom in District U. Op het voormalig Unileverterrein in Vlaardingen, waar decennia lang zeepjes en boter werden bedacht, komt een nieuwe stoere stadswijk. Het naar binnen gekeerde gebied gaan we stapje voor stapje transformeren. Nu nog een rauw en spannend gebied, binnenkort een volwaardig en dynamisch stadsdistrict waar je thuis bent op de overgang van stad, rivier en haven.

Toen en nu maken straks

Na meer dan 100 jaar is Unilever vertrokken uit Vlaardingen. Door het behoud van een aantal karakteristieke gebouwen zal die geschiedenis zichtbaar blijven in de toekomst van District U. Zo wordt het een wijk met oude en nieuwe gebouwen en fijne plekken voor koffie in de zon. Groene openbare ruimtes begrensd door tijdloze gevels waar ramen en deuren makkelijk open kunnen. Waar ruimte is voor alle generaties om samen te leven, leren, sporten en spelen. Waar interactie en ontmoeting gestimuleerd worden. Waar bevlogen ondernemers zorgen voor een levendig programma. En waar duurzaamheid een vanzelfsprekendheid is. Een wijk waar maximaal levensgeluk voorop staat.

714 2160

Vlaardingen aan de Maas

In District U komt er een nieuw onderwijsgebouw, is er een theaterzaal, restaurant, een klim-kraan-speelpark, een multifunctionele sporthal, dienstverlening, realiseert de Zonnehuisgroep huisvesting voor ouderen en komen er circa 650 nieuwe woningen.

Je kunt er nu al experimenteren met je tijdelijke horecaconcept, kantoorruimte huren of in een gezamenlijke werkplaats je ambacht uitoefenen. En binnenkort kun je er al wonen, in één van de tijdelijke woningen in het hart van District U!

Maart 2020
Unilever sluit definitief de deur
Mei 2020
ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente
Juni 2020
principebesluit om tijdelijke woningen mogelijk te maken
Juni 2021
ontwerpbesluit vergunning voor tijdelijke woningen
Juni 2021
sloopwerkzaamheden om tijdelijke woningen mogelijk te maken
Begin 2022
eerste bewoners in District U
MEER INFO VOLGT

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We willen graag dat de ontwikkeling van District U aansluit op de wensen en behoeften van de Vlaardingers. Wil je meedenken over deze nieuwe stadswijk en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Je bent akkoord dat we je een aantal keer per jaar onze nieuwsbrief sturen over District U. We zullen je gegevens uitsluitend voor deze nieuwsbrief gebruiken. Uitschrijven kan op ieder gewenst moment via de link in de nieuwsbrief.