District U
RV2203527

Nieuws

Wethouders verwelkomen eerste bewoner van Fairland Studios Vlaardingen

12-10-2022
De eerste bewoner heeft zijn intrek genomen in de tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. De studio’s, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters, leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. Binnenkort zijn alle 318 woningen van het project Fairland Studios bewoond.

Wethouders Bart Bikkers en Ivana Somers gaven aan Noah Rodenburg als eerste bewoner van Fairland Studios Vlaardingen zijn nieuwe huissleutel. “Het project spreekt mij erg aan omdat ik al langer op zoek ben naar woonruimte. Toen deze mogelijkheid voorbij kwam, heb ik direct gereageerd. Ideaal, want ik woon nu ook dicht in de buurt van mijn werk”.

Wethouder Bart Bikkers: “Geweldig om hier vandaag samen met mijn collega Ivana Somers aanwezig te zijn en om Noah de eerste sleutel te overhandigen. Dit is een heel leuk en mooi moment. De Rivierzone is het grootste ontwikkelgebied in Vlaardingen waar wonen, werken, studeren en recreëren centraal gaan staan. Aankomende periode gaan meer nieuwe bewoners zich in de Rivierzone vestigen. Hier ontstaat een nieuwe dynamiek.”

Wethouder Ivana Somers: “Vlaardingen heeft een grote opgave om te voorzien in de vraag naar woningen en wil een Woonstad zijn waar het prettig wonen is voor iedereen. Dat betekent dat we werken aan een woningvoorraad en een woonomgeving die voor elk wat wils biedt. Flexwonen past in deze tijd, in deze woningmarkt. Het project Fairland Studios is daarmee een moderne woonfaciliteit.”

De komende jaren zal in de Rivierzone een nieuw woon-werkgebied op het voormalige Unilever-terrein ontstaan. De Rivierzone verbindt de stad weer met het water. In deze stoere stadswijk wonen, werken, studeren en recreëren Vlaardingers straks in de historische omgeving van de ruwe oude haven, pakhuizen en de binnenstad. Met woningen en voorzieningen van nu. De komst van de tijdelijke woningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Met het centrum van Rotterdam, het strand van Hoek van Holland en het Maaspark op een steenworp afstand, wordt het naar verwachting prima wonen in de studio’s van ca. 27 m2, allemaal voorzien van een eigen badkamer, keuken en buitenruimte.

De komende weken zullen, zodra ze gereed zijn voor bewoning, door aannemer KOERS alle woningen opgeleverd worden. Ondanks dat er erg veel animo is, zijn er nog steeds enkele studio’s beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich nog steeds inschrijven. Ga naar: www.fairlandstudios.nl voor meer informatie.