District U
Post District U 21 juni

Nieuws

Start bouw voor tijdelijke woonstudio’s op terrein District U

21-06-2022
Wethouder Bart Bikkers heeft de eerste van 318 tijdelijke woonstudio’s geplaatst in District U. De studio’s zijn voornamelijk bestemd voor studenten, jongeren en starters, die binding hebben met Vlaardingen en actief willen zijn in deze omgeving. De studio’s leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. Naar verwachting zullen de studio’s in de loop van september klaar zijn voor bewoning en voor een periode van maximaal tien jaar blijven staan. Na die tijd maakt het complex plaats voor nieuwbouw.

Het project gaat ‘Fairland Studios’ heten en bestaat uit 318 tijdelijke woningen van ca. 27 m2 . Het zijn comfortabele zelfstandige studio’s met een eigen keuken, badkamer en balkon. De studio’s worden daarnaast volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd aan de bewoners. Om het woongebied compleet te maken worden er voorzieningen gerealiseerd zoals een gemeenschappelijke was- en recreatieruimte en een gezellige buitenruimte.

Gapph Vastgoedbeheer zal de verhuur aan toekomstige bewoners verzorgen maar neemt ook het beheer van de tijdelijke woonstudio’s op zich. Daarnaast zet Gapph zich in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken. Alle informatie is terug te vinden op www.fairlandstudios.nl, waar geïnteresseerden zich al kunnen inschrijven.