District U
District U komst Rory Dickhoff als placemaker rechtenvrij

Nieuws

Placemaker Rory Dickhoff aan de slag in District U

14-10-2022
Rory Dickhoff gaat per 1 december aan de slag als aanjager van levendigheid en sfeer in het ontwikkelgebied District U in Vlaardingen. In die rol wordt hij als ‘placemaker’ verantwoordelijk voor de tijdelijke programmering van het gebied. Een mix van pop up horeca, sport en cultuur brengt vanaf volgend jaar het voormalig Unileverterrein tot leven en zorgt ervoor dat Vlaardingen er in de Rivierzone een aantrekkelijke trekpleister bijkrijgt.

Met Rory Dickhoff haalt District U een ‘placemaker pur sang’ in huis, die een sterke binding heeft met dit deel van de Rivierzone. Jarenlang was Rory het gezicht van poppodium De Kroepoekfabriek, waar hij menig succesvol evenement wist te organiseren. Als mede-oprichter van het Vlaardingse stadstrand zet hij zich in om positieve energie te brengen aan de herontwikkeling die plaatsvindt in de Rivierzone. Nu zet hij zijn ervaring, connecties en netwerk in om van District U een levendige plek te maken waar lokaal ondernemerschap tot bloei kan komen.

Rory Dickhoff: “Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met de huidige en toekomstige bewoners hier een toffe programmering te maken. Met uiteraard kunst en cultuur, maar juist ook door die voorzieningen toe te voegen waar de buurt behoefte aan heeft. Daar beginnen we meteen mee: de voormalige brandweerkazerne op het terrein is binnenkort een community center waar zowel de bewoners van de tijdelijke woningen als alle inwoners van Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten.”