District U
District U 2022 12 22 2759

Nieuws

Albeda en Lentiz komen naar District U

23-12-2022
Een belangrijk moment! District U heeft afspraken gemaakt met Albeda, Lentiz en de gemeente Vlaardingen om een onderwijsgebouw te gaan realiseren.

In District U komt een locatie waar Lentiz en Albeda samen zorgen voor onderwijs met een doorlopende leerlijn. Een doorlopende leerlijn zorgt ervoor dat lesstof goed op elkaar aansluit bij de overgang van het voortgezet naar het beroepsonderwijs.

Wethouder Jacky Silos: “Vlaardingen zet zich graag in voor jongeren die naar het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs gaan. Krachtig beroepsonderwijs biedt hen een goed toekomstperspectief. We zijn daarom ook heel blij dat we met Albeda en Lentiz gezamenlijk een campus neer kunnen zetten om dit onderwijs voor de regio te versterken.”

Voor de kwaliteit van een stad is het heel belangrijk is om een diversiteit aan programma dicht bij elkaar te hebben. En District U wordt een echte stadswijk. Dat betekent dat hier straks wordt gewoond, gewerkt én geleerd. Een schoolgebouw van Albeda en Lentiz vervult daar straks een belangrijke rol in.